První soustředění reprezentace U16

Ve dnech 13.-15.9.2013 se v Kostelci nad Černými Lesy konalo první letošní soustředění širší reprezentace U16. Trenér Hennie Baas pozval 10 hráčů a hráček, kteří byli členy týmu už v loňském roce a dalších 8 hráčů a hráček doplnilo skupinu na základě doporučení z klubů.

Starší hráči přijeli na soustředění s jistou výhodou, kterou jim dávala zkušenost z tréninků pod vedením Hennieho Baase, na nováčcích byla vidět větší či menší nervozita, která ovšem brzy vyprchala.

Cíl soustředění byl jasný: vzájemně se poznat, zjistit úroveň dovedností jednotlivých hráčů a hráček s ohledem na konečné složení reprezentačního týmu.

Trenér Baas také ukázal směr, jakým se bude ubírat styl hry týmu. Důraz na obranu byl a bude důležitou součástí tréninků.

Na každém tréninku bylo vidět, že hráči nepřijeli do Kostelce „ jen tak se trochu protáhnout a zaházet si na koš“, ale všichni se snažili plnit pokyny trenéra a velmi dobře vnímali všechny nové informace, korekce techniky a…….. bojovali o místo v základní sestavě.

Velká pochvala patří všem za to, že zvládli vedení tréninků v angličtině bez větších problémů.

V Kostelci se sešla opravdu pohodová skupina.

Stínem na soustředění byla dvě zranění, která si vyžádají zhruba čtyřtýdenní léčbu (zatím ne zcela jasné zranění nohy Lucky Motákové a naštípnutý malíček Pavlíny Štěpánové).

Děkujeme kolínským za zapůjčení košů a míčů.

Soustředění se zúčastnili: Gábina Filipovszká a Ondra Holík ze Znojma, Renata Havlová, Gábina Francová, Petr Šnajdr a Dan Štefák z Prostějova, Vendy Jemelíková z Brna, Domča Drábková z Nového Lískovce a Gábina Hurdálková a Pavlína Štěpánová z Náchoda

a nováčci: Honza Paďouk a Klára Němcová z Kutné Hory, Markéta Cupáková a Marek Pospíšil z Nového Lískovce, Filip Kovář z Brna, Anna a Lucie Motákových a Tomáš Tluchoř z Kolína.

 

Stanislava Sovová


Komentáře

komentáře Disqus