WORLD GAMES – třetí zápas ČR – Nizozemsko 19:42 (10:15)

Do posledního zápasu v základní skupině Světových her vstoupili naši reprezentanti mnohem lépe než to těch předchozích koncentrovaně, s maximálním soustředěním a s vůlí nedat vítězství největšímu favoritu turnaje zadarmo. Od začátku si udržovali mírný náskok, což bylo velkým překvapením. Postupně jsme vedli 1:0, 3:1, 4:2 a ještě 5:4, což se doposud v Cali žádnému soupeři Nizozemců nepodařilo a nutno přiznat, že reprezentanti země tulipánů byli trošku zaskočeni. Začátek trošku podcenili a pak jim trvalo déle, než se dostali do svého obvyklého tempa, kterým drtí soupeře. Ještě v polovině prvního poločasu drželi Češi vyrovnaný stav 6:6 a bojovným a sebevědomým výkonem udrželi Nizozemce na dostřel až do konce poločasu. Do šaten se odcházelo za stavu 10:15, což je poločasový výsledek více než lichotivý a naši reprezentanti si za něj zaslouží obrovské uznání a pochvalu.

Během druhého poločasu již Holanďané nepřipustili žádné zdramatizování stavu a bavili zaplněnou halu krásným korfbalem. Je však naší velkou ctí, že jsme dokázali bojovat a též jsme si často vysloužili potlesk zaplněných tribun.

Je vhodné zmínit i to, že příležitost v tomto zápase dostali i ti naši reprezentanti, kteří dosud na Světových hrách neodehráli ani minutu, a vedli si výborně. Skvěle se představila na mezinárodní scéně Denisa Kolářová – hráčka, která dosud nastupovala pouze v české dorostenecké extralize, byla zcela vyrovnanou soupeřkou profesionální hráčce z nizozemské Korfballeague. Ve svém reprezentačním debutu vstřelila tři koše, což jistě má svou váhu. Rovněž Jan Šedý ve své premiéře v národním dresu ukázal dobrý výkon, který korunoval dvěma koši z velké vzdálenosti proti svému hvězdnému soupeři, jímž byl nejlepší střelec letošního ročníku Korfballeague Jos Roseboom (nejlepší střelec Nizozemska a zatím i celého turnaje s 27 koši). Dalším pozitivním jevem tohoto zápasu je ta skutečnost, že se do střelecké listiny zapsalo hned 8 Čechů a 4 z toho dokonce dali po třech koších.

V zítřejším semifinále spodní části pavouka se utkají naši reprezentanti s Ruskem, které předvedlo dnes velmi povedený výkon proti Tai-pei a bude rozhodně velice těžkým soupeřem.

Střelci za Českou republiku:
Denisa KOLÁŘOVÁ 3, Jiří PODZEMSKÝ 3, Martina KLACKOVÁ 3, Matěj KUBÍČEK 3, Jakub BLÁHA 2, Petr PEŠÁK 2, Jan ŠEDÝ 2, Veronika BÍNOVÁ 1

Autor: Lukáš Filip


Komentáře

komentáře Disqus