WORLD GAMES – druhý zápas ČR – Portugalsko 18:21 (10:12)

Reprezentační trenér Ivo Kracík byl nucen udělat v sestavě velké změny, protože zranění klíčového hráče Vlastimila Krejčího ze včerejšího zápasu se ukázalo jako vážné a náš nejvyšší hráč se bude muset podrobit operaci nešťastně zlomené záprstní kůstky na pravé ruce.

Však stejně jako včera, tak ani dnes, do zápasu naši reprezentanti nevstoupili příliš povedeně – po prvních třech minutách prohrávali 0:3 a následně 1:5. Naštěstí se z toho dokázali rychle otřepat a již v deváté minutě bylo srovnáno na 5:5. V dalším průběhu prvního poločasu se oba týmy střídaly ve vedení, které však bylo vždy jen jednokošové. Až na konci prvního poločasu odskočili Portugalci na větší rozdíl a do šaten jsme odcházeli za nepříznivého stavu 10:12.

Ve druhém poločase pokračovala hra s podobném duchu jen s tím rozdílem, že naši reprezentanti již nedokázali skóre nikdy vyrovnat. Bojovali maximálně, ale Portugalci těžili ze své výškové převahy a z výborné střelecké potence dívek, kdy naše dívky přestřílely v poměru 4:10, což se ukázalo jako rozhodující.
Přesto se však naši reprezentanti se lvíčkem na prsou nevzdali a 4 minuty před koncem zápasu dokázali opět snížit na rozdíl dvou košů 17:19. A zaplněná hala byla v očekávání, zda Češi předvedou další nevídaný obrat, jako ve včerejším zápase. Následující koše však padly do naší obroučky a Portugalci se opět vrátili na čtyřkošové vedení a na zvrat již nezbyl čas. V poslední minutě ještě dokázal snížit Jiří Podzemský na konečných 18:21, čímž podtrhl svůj výborný výkon. Dal deset košů, což se tomto turnaji zatím povedlo pouze dvěma excelentním střelcům (Jesse DE BREMAEKER a Jos ROSEBOOM dali shodně v jednom zápase 11 košů) a vyšvihl se ve střelecké tabulce na výborné páté místo.

Do zítřejšího posledního zápasu ve skupině půjdou Češi již jen s malou nadějí, do hry o medaile je vrátí jedině výhra nad reprezentací Nizozemska, což se však více než dvacet let nepovedlo ve světovém korfbalu nikomu.

Střelci za Českou republiku:
Jiří PODZEMSKÝ 10, Eliška JONÁKOVÁ 2, Jakub BLÁHA 1, Martina KLACKOVÁ 1, Ivan ŽÁK 1, Petr PEŠÁK 1,Matěj KUBÍČEK 1. Veronika BÍNOVÁ 1

Autor: Lukáš Filip


Komentáře

komentáře Disqus