Soutěžní ročník 2013 / 2014 aneb co nás čeká a nemine?

Nebude to trvat dlouho a za chvíli nám začne nová sezóna. Jako úplně první do ní vstoupí naši dorostenci z PKC Náchod a KCC Sokol České Budějovice, a to už příští týden, 22.září. A od tohoto data bude vše probíhat jako na běžícím pásu. Jako druzí zahájí ročník 2013/2014 mladší žáci v sobotu 28. září a pak už přijde na řadu hlavní hřeb celého českého korfbalu – Extraliga. A to vzájemným zápasem mezi TJ Znojmo MS YMCA a KK Brno, loňskými soupeři o celkové třetí místo.

Jak už asi všichni víte, celý tento soutěžní ročník je ve znamení změn.

Kromě toho, že IKF představila změny v pravidlech – možnost většího počtu střídání, hry na čistý čas, jiný výklad hry nohou atp., kvůli účasti naší reprezentace do 19 a do 21 let na Světovém poháru v Leeuwardenu, a dále reprezentace do 21 let na Evropském šampionátu v Turecku se STK rozhodla zkrátit trvání České korfbalové extraligy. Tudíž nebudeme znát mistra České republiky v květnu, jako v předchozích sezónách, nýbrž o měsíc dříve – 12. dubna 2014.

Letos také přispějí svými díly noví „reportéři“ z řad několik a klubů. Díky nim tak Vaše informovanost o českém korfbalovém dění bude, doufejme, vyšší.

No a poslední nová věc dlouhodobějšího charakteru je právě ta, ve které se zrovna teď ocitáte. Nový web. Tento web Vám přináší spoustu nových možností – elektronické registrace, elektronické soupisky a zjednodušení jejich potvrzování. Snadnější podporu přestupů či hostování a zároveň rychlejší informovanost o výsledcích soutěží vzhledem k propojení se zástupci z jednotlivých klubů.

Nechť je korfbalová sezóna 2013 / 2014 zahájena a všem přejeme hodně úspěchů.


Komentáře

komentáře Disqus